Stiati ca...

denumirea statiunii Mamaia provine de la numele tatarului Mamai, proprietarul acestei zone in vremea stapanirii turcesti? Perla litoralului romanesc s-a ridicat dintr-un fost satuc dobrogean locuit de pescari, oieri si crescatori de cai, pentru a ajunge astazi "sufletul" distractiei estivale, cu plaje private, sporturi acvatice si cluburi care intretin turistii pe tot parcursul verii.

Cazare in Constanta 2017

Constanța este orașul cel mai vechi atestat de pe teritoriul României. Prima atestare documentară datează din 657 î.Hr. când pe locul actualei peninsule (și chiar sub apele de azi, în dreptul Cazinoului) s-a format o colonie greacă numită Tomis. Localitatea a fost cucerită de romani în 71 î.Hr. și redenumită Constantiana după sora împăratului Constantin cel Mare.

În cursul secolului XIII Marea cea mare (cum era denumită atunci Marea Neagră) a fost dominată de negustorii italieni din Genova care au ajutat la dezvoltarea orașului. Ulterior, Constanța a declinat sub conducerea otomană, devenind un simplu sat locuit de pescari greci și de crescători de cai și oi, tătari.

Localitatea a redevenit un oraș după construirea căii ferate Cernavodă-Constanța și a portului, în 1865, pentru exportul grânelor românești. După Războiul Ruso-Turc (1877-1878), când Dobrogea a devenit o parte a Regatului României, Constanța, principal port al statului, a crescut continuu, deținând acest rol până astăzi.

 


Lista hoteluri in statiunea Constanta

afiseaza hotelurile din Constanta cu :
HOTEL CLASS
HOTEL CLASShoteluri de 3 stele

Constanta, Romania

Această proprietate este la 4 minute pe jos față de plajă. Acest hotel se află ...

Hotel FERDINAND
Hotel FERDINANDhoteluri de 3 stele

Constanta, Romania

 Situat in zona centrala a orasului se afla in apropierea principalelor puncte de atractie turistica ...

Hotel JOLIE
Hotel JOLIEhoteluri de 2 stele

Constanta, Romania

Hotelul Jolie**, Constanta, este oficial clasificat in categoria hotelurilor ...

Mergi sus