Stiati ca...

denumirea statiunii Mamaia provine de la numele tatarului Mamai, proprietarul acestei zone in vremea stapanirii turcesti? Perla litoralului romanesc s-a ridicat dintr-un fost satuc dobrogean locuit de pescari, oieri si crescatori de cai, pentru a ajunge astazi "sufletul" distractiei estivale, cu plaje private, sporturi acvatice si cluburi care intretin turistii pe tot parcursul verii.

Cazare in Moieciu 2018

Situata la aprox 30 de km de Brasov intru-n cadru natural deosebit de pitoresc comuna Moieciu a devenit in ultimii ani o importanta destinatie de vacanta pentru turisti din tara si strainatate.<img align="&quot;right&quot;" alt="&quot;&quot;" border="&quot;0&quot;" onclick="&quot;harta('../images/poze/info/7-g-b-coco.jpg',400,300)&quot;" data-cke-saved-src="" src="&quot;http://www.paradistours.ro/site/Administrare/images/poze/info/7-g-coco.jpg&quot;" style="&quot;MARGIN:" 7px"="">

Zona dispune de numeroase centre de creatie populara si in special de prelucrare artistica a lemnului.

Moeciu de Sus si Moieciu de Jos sunt doua sate de munte, situate intre doua masive muntoase, Piatra Craiului si Bucegi,  la 200 km de Bucuresti si 30 km de Brasov (sud - vest), pe drumul dintre Brasov si Campulung (57 km), vechiul drum dintre Transilvania si Valahia. Altitudinea este intre 700 si 900 m. Climatul este specific ariei montan-temperate.

In ultimii ani turismul rural a cunoscut o puternica dezvoltare in zona Bran-Moeciu.  Ca si celelalte sate din aceasta zona - Bran, Fundata, Sirnea, Simon- aceasta datorita frumusetii locului,aerului curat,liniste si nu in ultimul rand prezentei principalei atractii din Transilvania- CASTELUL BRAN.

Asezat intr-un ansamblu geografic de un pitoresc aparte cu o perspectiva peisagistica exceptionala, invecinandu-se cu zone cu o puternica incarcatura istorica, satul Moeciu de Jos este punctul de plecare ideal pentru micile excursii de vizitare a numeroaselor obiective turistice.

Comuna Moieciu este alcatuita din sase localitati componente: Moeciu de Jos ca resedinta de comuna, Cheia, Magura, Drumu Carului, Moeciu de Sus si Pestera ca localitati componente.Aceste localitati prezinta caracteristici economice, sociale de dotare si echipare diferite de alte asezari.

Lista hoteluri in statiunea Moieciu

afiseaza hotelurile din Moieciu cu :
Complex MISTRAL RESORT
Complex MISTRAL RESORThoteluri de 3 stele

Moieciu, Romania

Situat in imediata vecinatate a Rezervatiei Naturale Bucegi, inconjurat de Muntii Bucegi si Piatra ...

CHEILE GRADISTEI RESORT - MOECIU
CHEILE GRADISTEI RESORT - MOECIUhoteluri de 4 stele

Moieciu, Romania

Complexul turistic Resort Moeciu este situat la 7 km de Castelul Bran si la 30 km de orasul Brasov. ...

Mergi sus