Litoral Romania 2018

Litoral Bulgaria 2018

Munte

Balneo

Delta

Circuite

Oferte Black Friday 2017

Stiati ca...

denumirea statiunii Mamaia provine de la numele tatarului Mamai, proprietarul acestei zone in vremea stapanirii turcesti? Perla litoralului romanesc s-a ridicat dintr-un fost satuc dobrogean locuit de pescari, oieri si crescatori de cai, pentru a ajunge astazi "sufletul" distractiei estivale, cu plaje private, sporturi acvatice si cluburi care intretin turistii pe tot parcursul verii.Circuit

Intalnire cu Spiridusii lui Mos Craciun la Curtea de Arges

Detalii

TARGOVISTE – FABRICA DE GLOBURI CURTEA DE ARGES – MANASTIREA CURTEA DE ARGES

Date de plecare 2017: 18 noiembrie,  2 decembrie, 9 decembrie, 16 decembrie 
 

Plecare din Constanta la ora 6:00. Ne deplasam catre Curtea de Arges unde avem intalnire cu Spiridusii lui Mos Craciun la fabrica de globuri de sticla pictate manual.
Prima oprire o vom face in orasul Targoviste unde vom vizita Turnul Chindiei – cea mai importanta atractie turistica din oras si totodata simbolul orasului.
Ne continuam traseul spre Curtea de Arges unde avem intalnire cu spiridusii lui Mos Craciun la fabrica de globuri de la Curtea de Arges. Aici vom vedea cum se fabrica globuletele de sticla si alte ornamente pentru Bradul de Craciun.

Globurile realizate la Curtea de Arges sunt confectionate manual si sunt exclusiv destinate exportului. Ele iau calea  Statelor Unite si Germaniei. Globurile sunt decorate de artisiti plastici cu pieisaje in aquarelle, cu gliter, cu margele si chiar cu cristale Swarovski.

Vizita dureaza aproximativ o ora, timp in care vom intra in atelierele fabricii si vom vedea si cum se picteaza globurile. Cei care doresc pot comanda pe loc globuri personalizate pe care sa scrie numele persoanelor dragi sau un mesaj de Sarbatori.
Timp liber pentru cumparaturi la magazinul fabricii.
Ne continuam ziua cu vizita Manastirii Curtea de Arges, cel mai celebru monument religios din Tara Romaneasca, transformat in necropola regala. Aici se odihnesc Regii Romaniei: Regele Carol I si Regina Elisabeta, Regele Ferdinand si Regina Maria, Regele Carol al II-lea.

Seara ne intoarcem la Constanta. Sosire in cursul noptii.

Tarife

199 Lei / persoana

Servicii incluse
Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
Vizita la Fabrica de Globuri de la Curtea de Arges
Vizita Curtea de Arges: Manastirea Curtea de Arges si Biserica Domneasca Sf. Nicolae
Vizita Targoviste
Ghid de turism insotitor
Masa de pranz
Servicii neincluse
Bilet de intrare la Turnul Chindiei - Targoviste 10 lei/pers
Alte cheltuieli personale
Cere informatii / rezerva locMergi sus