Litoral Romania 2019

Litoral Bulgaria 2019

Munte

Balneo

Delta

Day Trips

Explore Romania


Stiati ca...

denumirea statiunii Mamaia provine de la numele tatarului Mamai, proprietarul acestei zone in vremea stapanirii turcesti? Perla litoralului romanesc s-a ridicat dintr-un fost satuc dobrogean locuit de pescari, oieri si crescatori de cai, pentru a ajunge astazi "sufletul" distractiei estivale, cu plaje private, sporturi acvatice si cluburi care intretin turistii pe tot parcursul verii.

Cazare in Nufaru 2019

Localitatea se afla situata in partea de nord-est a judetului Tulcea, la o distanta de 12 km de resedinta de judet, pe malul drept al bratului Sfantul Gheorghe.

Denumirea istorica a satului Nufaru este Prislava, fiind mentionata in lucrari istorice ca localitatea prin care a trecut cneazul Svitaslav Igorevici al Kievului in drumul sau spre Bulgaria. Vasile Parvan arata in lucrarea „Incepurile vietii romane la gurile Dunarii” ca la Prislava se aflau cladiri insemnate cu ziduri foarte puternice, de grosime neobisnuita pentru o intaritura trecatoare si cladiri antice cu zugraveli pe pereti.

Acces in localitate:
Localitatea este strabatuta de DJ222C. Accesul se face atat pe cale navigabila, cat si pe uscat ( prin soseaua Tulcea- Murighiol )

Lista hoteluri in statiunea Nufaru

afiseaza hotelurile din Nufaru cu :
Complex Turistic STEAUA APELOR
Complex Turistic STEAUA APELORhoteluri de 4 stele

Nufaru, Romania

COMPLEXUL TURISTIC STEAUA APELOR este situat la poarta de intrare in Delta Dunarii, pe malul bratului ...

Pensiunea IARA
Pensiunea IARAhoteluri de 3 stele

Nufaru, Romania

Pensiunea Iara este situata pe malul stang al bratului Sfantu Gheorghe, in satul Ilganii de Jos, in comuna ...

Mergi sus