1. Excursii pe litoral
 2. Dobrogea, traseul vinurilor si gusturilor autentice
Căutare
Destinație/numele proprietății:
Data check-in:
Data check-out:
Numar adulti:
Numar copii:
Camere:

Dobrogea, traseul vinurilor si gusturilor autentice

Detalii oferta

Descriere     Date plecare    Inclu    Neinclus   Contact   

Regiunea cuprinsa intre fluviul Dunarea si Marea Neagra ascunde, pe lânga numeroase atractii turistice, si o multitudine de bogatii istorice, culturale si gastronomice. De departe cea mai importanta atractie a Dobrogei, cuprinsa in programul acestei excursii, o reprezinta Delta Dunarii, aflata in patrimoniul UNESCO. Deosebit de importante pentru reperele istorice, culturale sau spirituale sunt si celelalte obiective cuprinse in sejurul nostru, cum ar fi cetatile Histria si Enisala, monumentul de la Adamclisi sau manastirile Sf. Andrei, Cocos si Celic Dere. Totodata, ne vom delecta cu bucate din gastronomia traditionala a comunitatilor multietnice din Dobrogea: ne vom bucura de gustul autentic al borsului de peste, al baclavalelor sau placintei dobrogene alaturi de vinuri de indicatie geografica din aceasta regiune.

Ziua 1: Bucuresti - Manastirea Celic Dere - Manastirea Cocosu - Crama Niculitel - Murighiol

Plecam in descoperirea acestor comori la ora 07.00, din parcarea din fata Palatului Parlamentului, având ca destinatie comuna Murighiol, cea mai intinsa comuna din România, al carui nume este de origine turca si se poate traduce prin “lacul vânat”.

Dupa aproximativ doua ore vom trece fluviul Dunarea pe podul de la Hârsova si ne vom continua traseul prin centrul Dobrogei, indreptându-ne spre Manastirea Celic Dere din judetul Tulcea. Dupa vizitarea manastirii, ne continuam traseul spre un alt important centru de spiritualitate dobrogeana, Manastirea Cocosu.

O noua oprire deosebit de interesanta pe harta primei zile de excursie va fi la Crama Niculitel, un simbol al vinurilor de calitate pentru Dobrogea de Nord. Aici vom degusta vinuri de soi si ne vom ospata cu bucate traditionale românesti. Caii de la Letea, Trilogie in alb sau Aligote sunt doar câteva dintre vinurile care ne vor bucura la prima intâlnire cu vinurile dobrogene.

Si pentru ca seara ne asteapta o cina pescareasca, ne indreptam spre punctul final al primei zile, localitatea Murighiol, unde ne vom caza la frumosul complex Best Delta 4*.

Ziua 2: Murighiol - Canale si lacuri din Delta Dunarii - Murighiol 

Cea de-a doua zi este dedicata in totalitate Deltei Dunarii, peisajelor maiestuoase, preparatelor traditionale si obiceiurilor lipovenesti. Imediat dupa micul dejun, ne imbarcam in salupe elegante si parcurgem un traseu pitoresc pe canalele inguste ale Deltei, strabatem lacurile “locuite” de pelicani, cormorani si egrete, admiram covoarele infinite de nuferi galbeni si albi si ne oprim pentru a fotografia toate aceste minuni ale naturii. Delta Dunarii a intrat in patrimoniul mondial al UNESCO in 1991, fiind clasificata ca rezervatie a biosferei. Delta Dunarii contine mai bine de 360 de specii de pasari si 45 de specii de peste de apa dulce in numeroasele sale lacuri, fiind si locul unde milioane de pasari din diferite colturi ale lumii isi gasesc locul, din primavara pâna toamna. Prânzul traditional (optional, aproximativ 45 lei / persoana), este servit la un restaurant cu specific pescaresc. Dupa masa vom petrece timpul liber la piscina resortului.

Seara - Cina Festiva ne va bucura cu preparatele traditionale lipovenesti, iar un ansamblu folcloric ne va incânta cu cântece din folclorul autentic local.

Ziua 3: Murighiol - Tulcea - Babadag - Cetatea Enisala - Cetatea Histria - Mamaia

Lasam in urma complexul de la Murighiol si ne indreptam spre orasul celor sapte coline: Tulcea. incepem vizita in oras la monumentul Eroilor din Razboiul pentru Independenta, a carui piatra de temelie a fost pusa la 17 octombrie 1879, in prezenta regelui Carol I. De aici se poate admira intreg orasul dar si parcursul Dunarii pe portiunea care strabate orasul.

Optional, se poate vizita Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii, care cuprinde pe lânga o interesanta expozitie permanenta dedicata patrimoniului natural din Delta Dunarii si un acvariu.

In imediata apropiere se afla Muzeul de Etnografie si Arta Populara, unde se pot admira aproximativ 8000 de piese care alcatuiesc un fond etnografic deosebit.

Ne indreptam spre orasul Babadag unde vom ajunge pentru a savura un delicios prânz turcesc. Continuam cu vizita celui mai vechi monument de arhitectura musulmana de pe teritoriul României, Moscheea Babadag sau Geamia Ali-Gazi Pasa.

Lasam in urma povestile turcesti si ne deplasam spre Enisala, locul in care vom vizita Cetatea Enisala, care domina maiestuos dealurile din jurul lacurilor Razim si Babadag.

Trecând prin satele lipovenesti Jurilovca si Visina, unde vom fi surprinsi de albastrul caselor si forma deosebita a bisericilor, ajungem la Histria, cel mai vechi oras atestat de pe teritoriul României. Cetatea greceasca Histria a fost intemeiata de colonisti greci din Milet in jurul anului 657 i.Hr., ca port la Marea Neagra.

Ne continuam plimbarea spre Mamaia, punctul final al acestei zile unde ne vom caza la un hotel de 3*.

Seara se incheie pe faleza din Mamaia unde ne vom bucura de o cina dobrogeana.

Ziua 4: Mamaia - Constanta - Balcic* - Mamaia  

Daca ziua precedenta a fost una plina de obiective turistice si gastronomice interesante, am decis sa va lasam o zi la dispozitie pentru a va bucura de plaja, plimbare sau shopping in Constanta. Pentru cei care isi doresc sa continue aventura noastra Dobrogeana dincolo de granitele României, am inclus in program o excursie optionala in Bulgaria, la Castelul Reginei Maria de la Balcic si la Gradina Botanica. Pentru gradinile castelului construit in 1925 s-au adus pietre tocmai din insula Creta, iar decorul acestor gradini superbe este terasat in 6 trepte, pentru ca Regina Maria a fost mama celor 6 copii: Carol, Elisabeta, Maria, Nicolae, Ileana si Mircea. Regina era foarte iubita la Balcic, aici i se spunea Sultana, pentru ca vila sa este asemanatoare cu constructiile musulmane, are un turn precum un minaret. Balcic devine si locul de refugiu al Reginei Maria dupa moartea Regelui Ferdinand, iar dupa moartea Reginei Maria, inima sa a fost adusa la Balcic, intr-o caseta de argint decorata cu peste 300 de diamanate si pietre pretioase. Gradina Botanica din Balcic este la fel de atragatoare ca si Castelul Reginei Maria, aceasta adaposteste plante exotice si mai bine de 3000 de specii de cactusi. Surpriza excursiei: Degustare de vinuri regale la Castelul Balcic!

Seara se va incheia pentru intregul grup la un restaurant de pe faleza din Mamaia, unde ne vom bucura de gustul autentic al preparatelor traditionale românesti acompaniate de vinuri dobrogene.

Ziua 5: Mamaia - Techirghiol - Constanta - Mamaia

Mozaicul multietnic dobrogean este foarte bine reliefat in Techirghiol, loc de unde vom incepe o noua zi a excursiei noastre cu o vizita la Manastirea Sfanta Maria din Techirghiol, ale carei baze au fost puse in 1928, atunci când patriarhul a infiintat aici un sanatoriu preotesc. Deosebit de interesant este parcursul bisericutei de lemn care se afla la intrarea in manastire si care a urmat un traseu inceput in satul Maioresti din judetul Mures, unde a fost construita, iar mai apoi trecând pe la Castelul Pelisor de la Sinaia, datorita regelui Carol al II-lea, ca in cele din urma sa ajunga, prin grija patriarhului Justinian, la Techirghiol.

Inspirata de proprietatile curative deosebite ale namolului din Lacul Techirghiol, o tânara intreprinzatoare a dezvoltat aici produse de ingrijire cu calitati extraordinare pe care vom avea ocazia sa le testam chiar in fabrica Techir, unde ghid ne va fi chiar creatoarea acestui brand de succes.

Dupa o scurta vizita la biserica germana din localitate si o plimbare pe faleza lacului,  ne asteapta o incursiune in gastronomia musulmana, participând la o degustare de produse traditionale preparate in gospodariile locale: Suberek, baclavale, ayran, ceai.

Reintorsi in centrul vechi al orasului Constanta, vom participa la un tur pietonal extraordinar in care vom putea descoperi povestile vechiului Tomis si ale caselor din zona, fiind condusi de Diana Slav, fondatoarea Constanta Walking Tour. Vom include in acest traseu vizitarea Edificiul roman cu mozaic din Constanta.

Plimbarea pe faleza din Constanta si Portul Tomis ne va purta in atmosfera de vacanta specifica litoralului, iar seara o vom petrece in atmosfera preparatelor grecesti.

Ziua 6: Mamaia - Viisoara - Adamclisi - Manastirea Sf. Andrei - Bucuresti

incepem ultima zi de excursie cu o vizita la renumita crama dobrogeana Viisoara, unde, printre povestile despre vie, struguri si metode de vinificatie, vom degusta vinuri de indicatie geografica dobrogeana.

Ne continuam plimbarea cu vizita la Monumentul triumfal Tropaeum Traiani de la Adamclisi ridicat in cinstea imparatului roman Traian intre anii 106-109 d.Hr. pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor in anul 102 d.Hr.

Vom vizita manastirea Pestera Sfântului Apostol Andrei, una dintre cele mai reprezentative asezari monahale dobrogene. Pestera Sfântului Apostol Andrei este o biserica adevarata sapata in stânca, amplasata la baza unui mic munte impadurit. Chiliile si alte doua biserici compun ansamblul monahal dobrogean, loc in care se afla si moastele Sfântului Andrei.

Nu putem sa ne luam ramas de la Dobrogea fara a admira cel mai lung pod din Europa la data constructiei sale, Podul Regele Carol I, proiectat de inginerul Anghel Saligny. 

La lasarea serii, ne intoarcem catre Bucuresti, ducând cu noi multe amintiri pe care cu siguranta le vom depana cu prietenii in compania unui pahar de vin dobrogean.

Date de plecare:

05.05.2019 <> 12.05.2019 <> 19.05.2019 <> 26.05.2019 <> 02.06.2019 <> 09.06.2019 <> 17.06.2019 <> 23.06.2019 <> 01.09.2019 <> 08.09.2019 <> 15.09.2019 <> 22.09.2019 <>

 

Servicii  incluse:

 • > Transport cu autocar/microbuz clasificat (aer conditionat, scaune rabatabile).
 • 2 nopti cazare la pensiune 3* Delta Dunarii 
 • 3 nopti cazare la hotel 3* Mamaia
 • Mic dejun si cine specifice (pescareasca, dobrogeana, românesca, greceasca)
 • Seara Festiva cu preparate traditionale lipovenesti si ansamblu folcloric 
 • Croaziera in Delta Dunarii cu salupe confortabile
 • > Degustari la crame dobrogene
 • > Excursie la Techirghiol
 • > Tur ghidat in centrul vechi din Constanta
 • Ghid insotitor pe toata durata excursiei

Servicii neincluse:

 • > Excursii optionale (Castelul Balcic - Bulgaria)
 • Intrare la obiective turistice 
 • Asigurare storno

 

DETALII: 0726 779 066

Prețuri

Pret excursie: 1.199 lei / persoana (cazare camera dubla)

Suplimente si reduceri:
 • • Supliment cazare camera single: 399 lei
 • • Copil 0-2.99 ani: GRATUIT
 • • Copil 3-11.99 ani: plateste doar 399 lei (în camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar)
Paradis Vacante de Vis
 • S.C. Amarino SRL
 • CIF RO7082954
 • Inreg. la ORC sub nr. J13/5504/1994,
 • Persoană Juridică Română cu sediul în
 • Strada Alexandru cel Bun 4B, Et. 3 Constanta, Romania
 • Tel. 0241 60 61 36
Copyright 2020 S.C. Amarino SRL - Toate drepturile rezervate
Hoteluri pe litoral sezon 2020, Oferte de cazare pe litoral in 2020
dezvoltat de newpixel.ro