Litoral Romania 2019

Litoral Bulgaria 2019

Munte

Balneo

Delta

Day Trips

Explore Romania


Stiati ca...

denumirea statiunii Mamaia provine de la numele tatarului Mamai, proprietarul acestei zone in vremea stapanirii turcesti? Perla litoralului romanesc s-a ridicat dintr-un fost satuc dobrogean locuit de pescari, oieri si crescatori de cai, pentru a ajunge astazi "sufletul" distractiei estivale, cu plaje private, sporturi acvatice si cluburi care intretin turistii pe tot parcursul verii.Excursie

Excursie Gura Portitei – Enisala

Detalii

Ne deplasam in cursul diminetii cu autocarul catre Jurilovca.

Prima oprire o vom face la cetatea Enisala (sec. XIV), singura cetate medievala inca in picioare in Dobrogea, de unde putem admira Delta Dunarii de la inaltime (pret bilet = 6 lei/adult; 3 lei/copil).

In traseul nostru vom admira si moscheea de la Babadag, una din cele mai vechi moschei din Romania (1610).

Pranzul pescaresc va fi servit chiar in portul Jurilovca, de unde ne imbarcam pentru transferul spre Gura Portitei. Strabatem lacurile cu o oprire pentru a admira pelicanii la insula Ceaplace.

Timp liber in satul pescaresc Gura Portitei.

Gura Portitei este un liman de nisip situat intre Marea Negra si lacul Golovita, parte din Delta Dunarii. Delta Dunarii a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO in 1991, fiind clasificata ca rezervatie a biosferei. Delta Dunarii contine mai bine de 360 de specii de pasari și 45 de specii de peste de apa dulce in numeroasele sale lacuri, fiind si locul unde milioane de pasari din diferite colturi ale lumii isi găsesc locul, din primavara pana toamna.

Dupa amiaza ne imbarcam pentru intoarcere catre hotel admirand satele pescaresti cu case albastre din Jurilovca si Visina.

Durata: aproximativ 9h (9-18)

Plecari: Mamaia, sudul litoralului

Rezervări: 0726 779 066

Tarife

Adult: 249 lei

Copil (1-9.99 ani): 229 lei 

 

Cere informatii / rezerva locMergi sus