Stiati ca...

denumirea statiunii Mamaia provine de la numele tatarului Mamai, proprietarul acestei zone in vremea stapanirii turcesti? Perla litoralului romanesc s-a ridicat dintr-un fost satuc dobrogean locuit de pescari, oieri si crescatori de cai, pentru a ajunge astazi "sufletul" distractiei estivale, cu plaje private, sporturi acvatice si cluburi care intretin turistii pe tot parcursul verii.Excursie

Intalnire cu Spiridusii lui Mos Craciun la Curtea de Arges

Detalii

TARGOVISTE – FABRICA DE GLOBURI CURTEA DE ARGES – MANASTIREA CURTEA DE ARGES

Date de plecare: 30 noiembrie, 1 decembrie, 2 decembrie

Plecare din Constanta la ora 6:00. Ne deplasam catre Curtea de Arges unde avem intalnire cu Spiridusii lui Mos Craciun la fabrica de globuri de sticla pictate manual.

Prima oprire o vom face in orasul Targoviste unde vom vizita Turnul Chindiei – cea mai importantă atracţie turistică din oraş şi totodată simbolul oraşului.

Ne continuam traseul spre Curtea de Arges unde avem intalnire cu spiridusii lui Mos Craciun la fabrica de globuri de la Curtea de Arges. Aici vom vedea cum se fabrica globuletele de sticla si alte ornamente pentru Bradul de Craciun.

Globurile realizate la Curtea de Arges sunt confectionate manual si sunt exclusiv destinate exportului. Ele iau calea Statelor Unite si Germaniei. Globurile sunt decorate de artisiti plastici cu pieisaje in aquarelle, cu gliter, cu margele si chiar cu cristale Swarovski.

Vizita dureaza aproximativ o ora, timp in care vom intra in atelierele fabricii si vom vedea si cum se picteaza globurile. Cei care doresc pot comanda pe loc globuri personalizate pe care sa scrie numele persoanelor dragi sau un mesaj de Sarbatori.

Timp liber pentru cumparaturi la magazinul fabricii.

Ne continuam ziua cu vizita Manastirii Curtea de Arges, cel mai celebru monument religios din Tara Romaneasca, transformat in necropola regala. Aici se odihnesc Regii Romaniei: Regele Carol I si Regina Elisabeta, Regele Ferdinand si Regina Maria, Regele Carol al II-lea.

Seara ne intoarcem la Constanta. Sosire in cursul noptii.

 Tariful include:

  • Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
  • Vizita la Fabrica de Globuri de la Curtea de Arges
  • Vizita Curtea de Arges: Manastirea Curtea de Arges si Biserica Domneasca Sf. Nicolae
  • Vizita Targoviste
  • Ghid de turism insotitor
  • Masa de pranz

 Tariful NU include:

  • Bilet de intrare la Turnul Chindiei – Targoviste 10 lei/pers
  • Alte cheltuieli personale
Tarife

Tarif : 199 lei/persoana 

Cere informatii / rezerva locMergi sus